Altres denominacions
Controlador/a de qualitat; Analista de qualitat; Analista de control.
Descripció
La qualitat s'ha convertit en un factor que condiciona la competitivitat de les empreses i genera confiança entre la clientela i el públic consumidor pel que fa al producte subministrat i assegura una major eficiència en els processos. El control de qualitat busca aconseguir els objectius de qualitat que es requereixen durant les diferents operacions. Cobreix tot el procés de producció, des de les matèries primeres fins als productes finals, passant per diversos possibles intermedis.
El/La tècnic/a en control de qualitat sorgeix com una evolució de la figura de l'analista de laboratori i s'integra a equips de suport a la producció o al departament de qualitat de l'empresa. Les seves responsabilitats inclouen el mostratge estadístic de les matèries primeres i els productes intermedis i acabats, la realització d'anàlisis rutinàries i no rutinàries a partir de mètodes establerts, el calibratge i el manteniment d'equips, la gestió de la documentació dels assaigs i les mostres, la revisió del compliment de les especificacions i possibles desviacions i l'elaboració de documentació tècnica. El/La tècnic/a pot especialitzar-se en una àrea particular del control de qualitat (matèries primeres, control del procés o inventaris, avaluació del producte, R+D, etc.), i a partir d'aquí pot evolucionar cap a responsable de qualitat del torn, supervisor/a de laboratori o tècnic/a de garantia de qualitat, amb l'experiència suficient.
Tasques
© Barcelona Activa 2023
Centre per al desenvolupament professional Porta22
Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball
De dilluns a divendres de 9 a 18 h